Бившият образователен министър коментира бомбените заплахи: Бомбените заплахи са целенасочени и

...
Бившият образователен министър коментира бомбените заплахи: Бомбените заплахи са целенасочени и
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Една бомбена заплаха постига максимален резултат с минимални средства

Бившият учебен министър разяснява бомбените закани: 

Бомбените закани са целенасочени и целят да пресечен просветителния развой в колкото се може повече учебни заведения. Една такава офанзива реализира оптимален резултат с минимални средства. Всява суматоха кара родителите да си вземат децата. Дори може да бъде прекратена работата на икономически обекти, на компании, когато родителят е заставен да си вземе детето. Това може да разстрои забележителна част от социално-икономическия живот в една страна. Това сподели за " " някогашният министър на образованието и науката Красимир Вълчев.

По думите му въпреки 100 институции да не са огромен % от 2400, които са в системата, можем да кажем, че значително тази офанзива реализира резултата си.

" Образователната ни система е готова при сходни офанзиви. Те си имат правила и учебните заведения реагират незабавно. То просветителната система няма какво толкоз доста да направи в сходна обстановка. Службите би трябвало да си свършат работата. Това, което краткотрайно може и би трябвало да се направи, е да се ограничи пропускателния режим в учебните заведения за няколко дни, в случай че би трябвало за седмица ", добави някогашният министър.

Той уточни, че сходни сигнали има и в други страни.

" Очевидно е, че те не са подадени по най-професионалния метод, само че все пак са сложни за следене. Факт е, че в днешно време доста мъчно се управлява цялото интернет пространство ", сподели още Вълчев.

Той сподели, че преди години изборите за европейски парламент и държавните зрелостни изпити са били в една седмица и са били подложени на най-масираната офанзива, която е имало против българска институция.

" След това разбрахме, че една такава офанзива може да се провежда с доста малко средства. Тя може да бъде проведена отвред, само че и службите би трябвало да имат инструмента да предотвратят сходна офанзива. Това няма по какъв начин да стане без помощта на другите страни ", съобщи Вълчев.

На въпрос дали може да се направи прилика с предходни сходни случаи Вълчев съобщи, че при започване на една образователна година е имало офанзива посредством Фейсбук профили, която е стигнала до доста ромски родители.

" Беше оповестено, че децата им ще бъдат отвлечени и продадени в Норвегия. Целта беше да се сътвори неуравновесеност, тъй като детето е най-скъпото за един родител. Затова може би офанзивите са ориентирани към просветителните институции, тъй като се засягат освен децата, а и родителите ", добави той.

Вълчев е безапелационен, че има директна опасност за сигурността ни, тъй като в случай че си представим, че не са 100 учебни заведения, а са 2000, това значи, че всички ще би трябвало да затворят за един ден и всички родители на деца до 12 години, би трябвало да излязат и да отидат да си вземат децата едновременно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР